Pertanyaan ejaan/tulisan nama "Inarah"

View previous topic View next topic Go down

Pertanyaan ejaan/tulisan nama "Inarah"

Post by sheshah on Tue Sep 07, 2010 12:41 pm

Salam ustaz,

Saya merancang nak namakan anak pertama saya Inarah, setahu saya maksudnya "yg bercahaya atau yg menerangi" betul ke ustaz? Adakah kata akar dia dtg dari "nur" (cahaya)? Kalau boleh, ustaz boleh tunjukkan cara menulisnya tak, adakah dia mula dengan huruf 'ain, atau hamzah etc.?

Lagi satu saya nak tanya ustaz, saya ada juga merancang nak tambah nama "Shahnaz" selepas "Inarah" tu (Shahnaz tu dari nama saya sendiri lah) apa pendapat ustaz tentang nama ini, setahu saya "Shahnaz" ni lebih kepada nama Parsi tapi maksudnya kurang pasti, ada website mengatakan maksud dia "pride of kings". kalau boleh, boleh ustaz tunjukkan cara menulis nama "Shahnaz" ni juga? Terima kasih banyak2 ustaz, pertolongan ustaz sgt2 dihargai.

Wassalam

sheshah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2010-09-07

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum