Cadangan untuk aktiviti dalam forum

View previous topic View next topic Go down

Cadangan untuk aktiviti dalam forum

Post by zulismail on Sat Mar 22, 2008 10:51 am

Salam..

Mungkin kita akan pertimbangkan cadangan-cadangan berikut untuk dilaksanakan pada masa akan datang:

Video Conference

Persidangan secara terus menerus, live, untuk ahli-ahli bercakap dan bersembang dalam bahasa Arab. Mungkin boleh guna Skype, atau Yahoo Messenger, dan dikhususkan hari dan masa tertentu dalam seminggu untuk slot ini. Peralatan yang diperlukan, setidak-tidaknya microphone shj. Kita akan cuba jemput rakan-rakan Arab untuk join dan membantu dalam bercakap arab...


Any suggestions?

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

very interesting!

Post by Qusyairy Chan on Sun Mar 23, 2008 11:53 am

where do you get the arabian friend?
can you inroduce me one?
maybe a girl...
the cute one. hihihi Very Happy

Qusyairy Chan
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 163
Age : 31
Lokasi : between heaven
Registration date : 2008-03-23

View user profile http://qusyairychan.blog.friendster.com/

Back to top Go down

Re: Cadangan untuk aktiviti dalam forum

Post by zulismail on Sun Mar 23, 2008 7:07 pm

kawan-kawan Arab yang ada kat Malaysia..
Kalau nak berkawan online, ada ramai orang arab di internet..

boleh cuba dengan menggunakan skype

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Cadangan untuk aktiviti dalam forum

Post by sue_yanty87 on Thu Apr 03, 2008 9:33 am

ust,nak buka bhgn mna kalau nak tnya soalan2 ttg bhs arsb?

sue_yanty87
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 11
Age : 29
Lokasi : upm
Registration date : 2008-03-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan untuk aktiviti dalam forum

Post by zulismail on Thu Apr 03, 2008 9:58 am

sue_yanty87 wrote:ust,nak buka bhgn mna kalau nak tnya soalan2 ttg bhs arsb?


ahlan wa sahlan
sebarang persoalan umum,boleh tengok kategori Bahasa Arab - Umum

atau direct ke link ini:
http://arabic.goodforum.net/soalan-soalan-tentang-bahasa-arab-f30/

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Cadangan untuk aktiviti dalam forum

Post by Walid Basalamah on Tue Feb 03, 2009 5:15 pm

hazha ja-id jiddan ya ustaz. Walakin ana asyatari microphone awwalan. mata nab-di-u?

Walid Basalamah
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 14
Age : 45
Registration date : 2009-02-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan untuk aktiviti dalam forum

Post by egyptboy on Sun Feb 08, 2009 7:36 am

saya sokong benar kalu nak wat live..nak cari kawan arab ke..saya ada ramai..ehe...kan kat msia ramai je guru bahasa arab dari mesir..amik je sorang wat jadi murabbi..huhu..harap2..cadangan akan jadi knyataan...

egyptboy
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 13
Age : 29
Lokasi : egypt
Registration date : 2009-02-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan untuk aktiviti dalam forum

Post by zulismail on Mon Feb 09, 2009 10:43 pm

nampaknya ada yang berminat dan bersungguh..
cumanya ana agak sibuk buat masa sekarang.

Walau macam mana pun, boleh add kami dalam skype,
dan terus contact untuk chat kalau online, terutama ustaz zainuddin

ust zainuddin: zain7478
ust zul: zulismail74

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Cadangan untuk aktiviti dalam forum

Post by Qusyairy Chan on Wed Apr 01, 2009 5:10 am

untuk dikongsi bersama..
ana ada menziarah web ustaz abd rahman b. jamaan.
belajar bahasa arab di hujung jari..
alhamdulillah..juga sangat bermanfaat seperti forum ni
ana berminat dengan konsep: zikrullah
menyebut nama ALLAH dalam perbualan harian..
memang,dari kecik(ana la tue) dah terbiasa / diajar supaya cakap terima kasih..dan bila belajar bahasa arab, kita akan kerap menyebut syukran.. tapi..alangkah baiknya jika kita menggantikannya dengan JAZAKALLAH,JAZAKILLAH,JAZAKUMULLAhu KHOIRA JAZAA'...
tapi...(ceh ada tapi...) jaga2 la.. jangan ckp dengan orang kafir pun JAZAKALLAH...mungkin kurang sesuai...
mintak pendapat sahabat2 di luar sana..komen.. jocolor


Last edited by Qusyairy Chan on Wed Apr 01, 2009 5:11 am; edited 1 time in total (Reason for editing : mmg suka mengedit..he3)

Qusyairy Chan
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 163
Age : 31
Lokasi : between heaven
Registration date : 2008-03-23

View user profile http://qusyairychan.blog.friendster.com/

Back to top Go down

Re: Cadangan untuk aktiviti dalam forum

Post by azharassyurtiy on Thu May 05, 2011 12:13 am

cakap sama-sama kitalah

azharassyurtiy
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 21
Registration date : 2011-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Cadangan untuk aktiviti dalam forum

Post by Sponsored content Today at 3:17 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum