fi'il amar

View previous topic View next topic Go down

fi'il amar

Post by hannani on Mon May 04, 2009 10:26 pm

salam..buat pertama kalinya ingin mencuba join this bahasa arab..

sapa boleh menerangkan bgaimna untuk mengetahui fi'il amar dalam kata kerja ditukar? saya kurang arif tentang fi'il amar ni..

hannani
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2009-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: fi'il amar

Post by zulismail on Thu May 07, 2009 1:22 am

wslm wm wb
ahlan hannani..

mungkin sebelum tu anda boleh rujuk carta ini, cuba fahami, dan boleh bincang semula

http://www.zulismail.com/tasrif.doc

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: fi'il amar

Post by SeriSerodja on Fri Jul 24, 2009 12:57 am

alahai rasanya nak drop jer paper ni..makin di rujuk makin rungsing hati saya ya uztaz..

SeriSerodja
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 14
Lokasi : Hulu Langat
Registration date : 2009-07-07

View user profile http://seri-serodja.blogspot.com

Back to top Go down

Re: fi'il amar

Post by zulismail on Tue Aug 04, 2009 11:41 am

memang agak mencabar kalau tak sabar
macam sifir matematik juga
kalau berguru senang sikit

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: fi'il amar

Post by Qusyairy Chan on Tue Sep 01, 2009 11:30 am

SeriSerodja wrote:alahai rasanya nak drop jer paper ni..makin di rujuk makin rungsing hati saya ya uztaz..

ada paper fi'il amr ke seri? jgn runsing2..best balajar bahasa nie.. maaf lambat bgi respon, mungkin dah tau jalan penyelesaian..tapisekadar ingin berkongsi..

rujuk al-quran kerana segala ilmu ada didalamnya.. luangkan waktu cari seberapa banyak fi'il amr yg ada dalam setiap surah..ceh..dah macam wat research plak.. clown

Qusyairy Chan
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 163
Age : 31
Lokasi : between heaven
Registration date : 2008-03-23

View user profile http://qusyairychan.blog.friendster.com/

Back to top Go down

Re: fi'il amar

Post by Sponsored content Today at 1:17 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum