Adnan wa Lina, another episod

View previous topic View next topic Go down

Adnan wa Lina, another episod

Post by zulismail on Thu Apr 10, 2008 3:51 pm

Ini siri lain Adnan wa Lina:






sila click 'post reply', atau terus ke bahagian
'quick reply' di bawah, dan:

- sila bincang tentang cerita ini
- sila keluarkan frasa-frasa arab yang anda dengari dan bincangkan
- menggunakan frasa-frasa dalam kisah ini dan buat ayat lain
- bercerita semula kisah ini dalam bahasa Arab, dengan kisah yang seumpama dengannya
- atau apa sahaja aktiviti bahasa yang anda mahu...

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Adnan wa Lina, another episod

Post by Tilmizah kelate on Sat Apr 19, 2008 5:52 pm

Cerita ini mengisahkan tentang seorang pemuda yang bernama adnan cuba menyelamatkan Lina dari tawanan penjahat. Dalam proses cubaan menyelamat itu Adnan cuba menghantukkan kepalanya ke cermin bilik tawanan tersebut namun gagal dan ia terus cuba mengumpilnya dengan menggunakan tombak usaha tersebut juga gagal, dalam proses membuka cermin tersebut tiba2 askar penjahat datang dan cuba menembak adnan yang bersembunyi diatas bilik tersebut namun adnan masih terselamat dengan bantuan lina..lina juga dapat diselamatkan oleh adnan setelah askar tersebut berjaya ditumpaskan oleh adnan namun usaha mereka untuk melarikan diri dpt di kesan oleh penjahat2 lain. W.bgaimnapn adnan dgn lina sempat melarikan diri dr penjahat tersebut dgn brpaut pd btg paip dan melompat kebawah e2 sahaja yg dpat sy tngkap...hehehe afro

Tilmizah kelate
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 30
Registration date : 2008-03-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Adnan wa Lina, another episod

Post by Tilmizah kelate on Sat Apr 19, 2008 5:59 pm

antara frasa2 yg sy dapat ialah.....

كيف الحال يا عدنان
اخرخت يا الطفل

Tilmizah kelate
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 30
Registration date : 2008-03-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Adnan wa Lina, another episod

Post by zulismail on Sat Apr 19, 2008 6:15 pm

Tilmizah kelate wrote:antara frasa2 yg sy dapat ialah.....

كيف الحال يا عدنان
اخرخت يا الطفل

ok.. cuba lagi dapatkan apa yang dapat difahami dari dialog katun ini..

antara yang sempat saya tangkap:


عدنان.. كفى
كفى أرجوك

فالأمر خطير

سمعتك تتحدثين، هل يوجد أحد هنا؟
لا، لا، لا أحد هنا

ابتعدي

ما هذا؟
ماهذا، آه؟
أتى إليك إذن، هَ؟

لن نخدع ثانية.

ابتعدي عني


_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Adnan wa Lina, another episod

Post by mustabsyirah on Sun May 03, 2009 9:13 am

assalamualaikum..
tak dapat nak tengok pun. "video is no longer available due to copyright control"....huhuhuhuhuhu..

mustabsyirah
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 29
Registration date : 2009-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Adnan wa Lina, another episod

Post by Qusyairy Chan on Sun May 03, 2009 1:06 pm

try search kat utube..ada yg masih availabe.. cheers

Qusyairy Chan
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 163
Age : 31
Lokasi : between heaven
Registration date : 2008-03-23

View user profile http://qusyairychan.blog.friendster.com/

Back to top Go down

Re: Adnan wa Lina, another episod

Post by mustabsyirah on Mon May 04, 2009 9:41 pm

yeke? nanti saya cuba tengok...syukran ya qusyairi chan..maaf bertanya, awak ni muslim@muslimah?? username agak confuse.. Smile

mustabsyirah
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 29
Registration date : 2009-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Adnan wa Lina, another episod

Post by Sponsored content Today at 1:52 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum