Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

View previous topic View next topic Go down

Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by zulismail on Thu Mar 20, 2008 10:24 am

Salam...

Forum ini dibuat sebagai satu platform untuk anda belajar bahasa Arab secara online...
Untuk semua peringkat..

Anda perlulah mendaftar terlebih dahulu

Dan anda digalakkan untuk aktif memberi ayat anda, komen anda, dan sebagainya
dan kami akan cuba berbincang tentang bahasa anda dan memperbetulkan kesilapan sekiranya ada

kami juga membuka ruang untuk bertanyakan sebarang soalan berkenaan dengan bahasa Arab dan kesusasteraan Arab


Kami, para moderator (atau fasilitator, instructor, atau pembimbing) akan cuba membantu anda sedaya yang mungkin dalam menguasai bahasa Arab Insha Allah

Senarai moderator terkini:
1. zulismail (Ust Zul) - admin + moderator
2. zain7478 (Ust Zainuddin Ismail - pensyarah UKM) - moderator
3. rahmon - Orang Jordan di Malaysia - moderator
4. shauqi (Ust Sukki) - moderator
5. hakim (Ust Hakim Zainal - pensyarah UKM) - moderator


senarai moderator yang menyatakan persetujuan, tetapi belum mendaftar:

1. Dr. Adel (pensyarah USIM dari Libya)

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by Syed_Naza on Fri Apr 16, 2010 9:15 pm

kalau langsung tak tau berbahasa arab boleh ke belajar...

Syed_Naza
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2010-04-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by zulismail on Fri May 28, 2010 12:14 am

ahlan

boleh

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Salam

Post by afarrida on Sun Jul 18, 2010 4:01 am

salam,

saya pelajar baru masuk. harap boleh tolong ajar. Terima kasih.

afarrida
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Registration date : 2010-07-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by mahfidz jaafar on Sat Oct 09, 2010 7:41 am

assalamu alaikum, ana baru daftar, banyak yang perlu dipelajari, harap dapat beri tunjuk ajar, tujuan belajar untuk mudah memahami bahasa alquran, salam perkenalan

mahfidz jaafar
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Age : 61
Lokasi : johor bahru
Registration date : 2010-10-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by seet on Fri Oct 15, 2010 7:17 pm

Assalamualaikum,
saya sudah belajar Arab dari darjah 1 sampai sekarang, pernah belajar Bahasa Arab Tinggi dan Komunikasi hingga ke universiti. Tapi kerana x minat, x mampu nak menguasai Bahasa arab tinggi. Bahasa Arab komunikasi pula sukar pada saya nak bertutur, macam Bahasa Inggeris juga sebab x orang untuk berlatih bercakap, situasi pun x memerlukan. Harap dgn menyertai portal ini saya dapat memanfaatkan kefahaman bahasa Arab dgn bantuan semua, terima kasih.

seet
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2010-10-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by ct tasbih on Mon Dec 27, 2010 9:33 pm

assalamualaikum...

saya org baru....dan langsung tidak tahu ttg bahasa arab...tetapi berminat utk blajar.

Saya sgt berharap dgn berada di sini sedikit sebanyak dpt ilmu pengetahuan ttg Bahasa Kalammullah....Amin

ct tasbih
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2010-12-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by paradisegazelle on Tue Jan 04, 2011 12:23 am

assalamualaikum,,, saya tiada asas dalam bahasa arab tapi ingin dapat bertutur dalam bahasa ini,,,harap pihak anda dapat membantu saya kuasai bahasa ilmu ini,,, saya suka bahasa arab kerana ia adalah bahasa al-quran,,, saya betul2 berminat untuk kuasai bahasa arab...

paradisegazelle
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2010-12-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by yan on Tue Feb 15, 2011 12:01 am

Assalamualikom semua,
Saya baru terjumpa forum ini dan berminat untuk belajar bahasa Arab. Bukan untuk diploma atau degri tetapi sekurang2 nya untuk pertuturan/berkomunikasi dalam bahasa Arab khas nya dengan ustaz2. Ini lah impian saya mudah2an diberikan kesenangan dan pertolongan dari Allah dalam pembelajaran bahasa Arab ini. Insyallah.

yan
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2011-02-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by zahrah fatin on Mon Feb 21, 2011 1:28 pm

Assalamualaikum, saya ada pertanyaan. saya ambil stam tahun ni , persendirian. Jadi boleh ajar saya tak untuk subjek stam ni. Boleh tanya kat sekitar klang ni ada tempat tuisyen untuk stam tak?

zahrah fatin
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2011-02-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by azharassyurtiy on Sun Apr 10, 2011 11:10 pm

hebat-hebat belaka moderator kita...dok rugi ana jd ahli forum ni.

azharassyurtiy
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 21
Registration date : 2011-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by azharassyurtiy on Sun Apr 10, 2011 11:13 pm

molek2...ana sokong.
yan wrote:Assalamualikom semua,
Saya baru terjumpa forum ini dan berminat untuk belajar bahasa Arab. Bukan untuk diploma atau degri tetapi sekurang2 nya untuk pertuturan/berkomunikasi dalam bahasa Arab khas nya dengan ustaz2. Ini lah impian saya mudah2an diberikan kesenangan dan pertolongan dari Allah dalam pembelajaran bahasa Arab ini. Insyallah.

azharassyurtiy
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 21
Registration date : 2011-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by zehah on Tue Aug 16, 2011 12:43 am

Assalamualaikum semua,

Saya ada keinginan utk belajar berkomunikasi dalam bahasa arab
sebab cemburu tengok ayah saya lancar dalam comunicate arab fushah,

Harap dengan menyertai forum ini dapat tambah ilmu dan belajar dari yang pakar.

Syukran!! Smile

zehah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Age : 24
Lokasi : Batu Pahat,Johor
Registration date : 2011-08-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by ruzi on Thu Feb 23, 2012 11:42 pm

Assalamualaikum. Salam perkenalan

ruzi
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2012-02-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by ahlamraniya on Wed Apr 04, 2012 9:19 pm

Assalamuaikum wbt ustaz dan para moderator semua..sy baru trjumpa forum ni,dn setelah dterokai,sy amat trtarik hati untuk mndalami bahasa arab dgn lbih baik lg wlpun sblum ni sy tiada asas lgsung dlm bahasa arab,
sblum ni pun sy pena brikhtiar tuk bljar bhasa arab,namun alhamdulillah..baru hari ni sy trjumpa forum ni untuk blajar bhsa arab dari pringkat awal..
sy harap ustaz,para moderator dn shbat2 dlm forum ini dpt mmbantu sy dlm
mmplajari bhasa arab komunikasi ini dgn baik,.. Smile

ahlamraniya
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Age : 25
Lokasi : subangjaya
Registration date : 2012-04-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by nuhans on Fri Jul 03, 2015 12:06 am

Assalamualaikum Dr Adel.... Seronok dapat menemui arabicgoodforum ni.... Actually saya bekas pelajar USIM.... saya sedang membuat tugasan berkaitan pembelajaran bahasa arab menggunakan medium portal/web... Smile

nuhans
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Registration date : 2015-07-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kami dan apa yang anda boleh dapat melalui forum ini - what you can gain from this forum

Post by Sponsored content Today at 10:15 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum