tampal gigi masa period

View previous topic View next topic Go down

tampal gigi masa period

Post by aida awie on Sat May 23, 2009 7:58 pm

ustaz, boleh ker kalau kita tampal gigi masa kita haid? apa effect apabila kita mandi hadas selepas itu sebab gigi kita dah bersimen (maksudnya tentang pengaliran air ketika mandi wajib).Adakah mandi tu sah?

aida awie
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Registration date : 2009-05-23

View user profile

Back to top Go down

::TAMPAL GIGI?::

Post by Qusyairy Chan on Sun May 24, 2009 3:28 am

aida awie wrote:ustaz, boleh ker kalau kita tampal gigi masa kita haid? apa effect apabila kita mandi hadas selepas itu sebab gigi kita dah bersimen (maksudnya tentang pengaliran air ketika mandi wajib).Adakah mandi tu sah?

SALAM aida awie..ahlan wasahlan..
mana jumpa soalan nie..?atau tiba2 terfikir atau sdg merancang nak tampal gigi?he2 mcm polis pulak byk tanya..
ana tak berhak pun nak menjawab pertanyaan enti..tapi sekadar berkongsi pendapat..
ISLAM AGAMA YANG MUDAH DAN TAK MENYUSAHKAN UMATNYA..

kalau dah sakit gigi,perlukan rawatan segera (perlu tampal) perlu ke kita tunggu habis haid? dan sepanjang yang ana tau,n yang sempat belajar.. mandi wajib itu antara syarat sahnya meratakan air ke seluruh anggota badan.. x dinyatakan pula anggota mulut.. tapi..soalan ni mmg buat ana berfikir.. ana akan tunggu ustaz2 yg arif utk menerangkan..
scratch study cheers

Qusyairy Chan
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 163
Age : 31
Lokasi : between heaven
Registration date : 2008-03-23

View user profile http://qusyairychan.blog.friendster.com/

Back to top Go down

Re: tampal gigi masa period

Post by aida awie on Sun May 24, 2009 11:31 am

salam..
terima kasih atas respond anda...
sebenarnya semalam sedang saya menunggu turn untuk masuk jumpa doktor (untuk tampal gigi) tetiba saya terfikir persoalan ni...boleh ker kalau tgh period tampal gigi...saya ada la bertanya beberapa org kawan selepas tu..dan respondnya mereka kata takder masalah..saya pun terus lah menampal gigi saya..tapi lepas tampal tu still terfikir2..sah ker mandi wajib saya nanti?harap2 adala yg arif boleh menjawab soalan saya ni..sebab saya still lagi runsing pikirkan permasalahan ni...taku ibadat saya nanti tak diterima ..

aida awie
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Registration date : 2009-05-23

View user profile

Back to top Go down

Re: tampal gigi masa period

Post by shauqi on Thu Jun 11, 2009 3:06 am

salam...

sah mandi wajib

_________________
Jemput ke blog ana di alamat:
www.ustazshauqi.blogspot.com

shauqi
Moderator
Moderator

Number of posts : 154
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: tampal gigi masa period

Post by aida awie on Fri Jun 12, 2009 12:23 am

ustaz,
terima kasih byk2 yer..

aida awie
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Registration date : 2009-05-23

View user profile

Back to top Go down

Re: tampal gigi masa period

Post by Sponsored content Today at 3:46 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum