salam ta'aruf

View previous topic View next topic Go down

salam ta'aruf

Post by mujahidahputeri on Tue Apr 21, 2009 11:29 pm

salam perkenalan sume.sila bagi tunjuk ajar.amat-amat lemah dalam bahasa arab.

mujahidahputeri
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Age : 30
Lokasi : Melaka
Registration date : 2009-04-21

View user profile http://mujahidahputeri.blogspot.com

Back to top Go down

Re: salam ta'aruf

Post by zulismail on Wed Apr 22, 2009 1:40 pm

wslm wm wb
ahlan wa sahlan
insha Allah, sama-sama membantu

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: salam ta'aruf

Post by mujahidahputeri on Wed Apr 22, 2009 3:20 pm

syukran.tp tak tahu nak bermula dr mana.kos yg ambil skrg ni pun mmg pntgkn bahsa arab.

mujahidahputeri
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Age : 30
Lokasi : Melaka
Registration date : 2009-04-21

View user profile http://mujahidahputeri.blogspot.com

Back to top Go down

Re: salam ta'aruf

Post by Qusyairy Chan on Sat May 02, 2009 1:19 am

SALAM,MUJAHIDAHPUTERI..

bukan nak memandai..tapi ana cadangkan supaya sertai mana2 post yang dah sedia ada dengan aktiviti2 bahasa seperti menterjemah,buat ayat,tatabahasa dan segala bentuk perbincangan..

atau kalau nak mulakan dengan sesuatu yang baru contohnya retorik yang belum ada ataupun kos enti(subjek2 yang berkaitan bahasa arab)...ahlan wa sahlan..sehari dapat terjemah satu ayat pun okey dah tu..

Basketball Basketball Basketball

Qusyairy Chan
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 163
Age : 31
Lokasi : between heaven
Registration date : 2008-03-23

View user profile http://qusyairychan.blog.friendster.com/

Back to top Go down

Re: salam ta'aruf

Post by mujahidahputeri on Sat May 02, 2009 11:52 am

salam.syukran kpd saudara/ri qusyairy chan ats cdgn tu Smile

mujahidahputeri
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Age : 30
Lokasi : Melaka
Registration date : 2009-04-21

View user profile http://mujahidahputeri.blogspot.com

Back to top Go down

Re: salam ta'aruf

Post by toharudin on Sat May 02, 2009 11:44 pm

kalau pegi UIA atau UITM, bole beli buku bahasa arab yg digunakan untuk fasa 1 hingga 4. Itu masa ana belajar di ITM tahun 86 dulu, tak tau la kalau modula dah berubah, insya Allah masih sama atau dah ditambahbaik lagi.
buku2 tu senang nak belajar, dan nak faham, dia guna approach student untuk ibtidiah di saudi.

walau dah 20 tahun, sy masih ingat mula2 belajar taaruf, ahlan, wasahlan, masmuk....dll...kemudian cerita pasal main bola (laibu quratul qadam).... cuba cari buku tu.

toharudin
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 10
Registration date : 2009-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: salam ta'aruf

Post by Sponsored content Today at 1:57 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum