Tahniah Ustaz

View previous topic View next topic Go down

Tahniah Ustaz

Post by azri on Fri Dec 26, 2008 10:09 am

Salam Ya Ustaz,

Alhamdullilah ustaz berjaya bawa 83 eko lembu untuk korban. Banyak tu ustaz ! Dalam masa 2-3 bulan je ustaz dapat sambutan hangat.

Dari gamabar yg ustaz tunjuk , nampak miskin sangat lah mereka di Kemboja ni. Kita patut tolong mereka lebih takat korban je.

Kalu ikut jumlah lembu yg ustaz dapat , bermakna ramai orang yang nak turut serta membuat kebajikan dan beribadat. Mereka tunggu orang yang boleh percayai macam ustaz.

Dengan duit macam macam boleh buat . Saya cadang ustaz tubuhkan yayasan yg berdaftar macam mercy , makna etc supaya orang ramai tak ragu ragu menyumbang.

Kita patut tolong org kemboja ni berdikari . Mesti ramai bijak pandai kat UPM tu yang boleh study kenapa mereka miskin dan macam mana nak bantu mereka. Kata orang, ajar macam mana nak pancing ikan bukan bagi ikan aje. Duit sumbang boleh diguna untuk sponsor studi ni, misalnya.

apa pendapat ustaz

wallahualam.

azri
Banyak Dah Join
Banyak Dah Join

Number of posts : 70
Lokasi : Selangor
Registration date : 2008-11-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Tahniah Ustaz

Post by shauqi on Sun Dec 28, 2008 1:01 pm

Salam...

alhamdulillah... sumbangan yang diberikan baru-baru ini kepada masyarakat Islam Kemboja bukan sekadar korban sahaja tetapi dapat juga disumbangkan wakaf sebanyak 85 buah telaga di masjid dan surau kat sana di samping sumbangan lain berbentuk elaun bulanan kepada guru-guru kat sana untuk mengajar al-Quran dan fardhu ain. Terima kasih diucapkan kepada semua yang menyumbang. Memang ana bersama rakan-rakan dalam perancangan dan perbincangan untuk memberikan 'joran' kepada mereka dan bukan sekadar 'ikan'.

_________________
Jemput ke blog ana di alamat:
www.ustazshauqi.blogspot.com

shauqi
Moderator
Moderator

Number of posts : 154
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum