Salam perkenalan dari saya - admin

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by imtinan_fannani on Tue May 19, 2009 6:05 am

zulismail wrote:


أهلا وسهلا بكم يا أخانا الكريم
سيفيدنا وأهل المنتدى حضوركم ومشاركتكم
نتمنى لكم وقتاً طيباً ومثمراً وأنتم في أقصى بلاد المسلمين




شكرا جزيلا
أتمنى كذلك لكن مازلت تعلم العربية وأريد أن تحسينه
أرجو تعليم لي وتصحيح كلمة العربية لي إذا كنت على خطأ
بارك الله فيكم

imtinan_fannani
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Age : 26
Lokasi : Morocco
Registration date : 2009-05-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by Qusyairy Chan on Tue May 19, 2009 10:08 pm

أهلا وسهلا منّي...
cheers

Qusyairy Chan
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 163
Age : 31
Lokasi : between heaven
Registration date : 2008-03-23

View user profile http://qusyairychan.blog.friendster.com/

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by nabilah_syahidah on Thu Aug 06, 2009 10:19 am

salam untk semua saudara seislamku...

nabilah_syahidah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 4
Age : 25
Lokasi : IPOH PERAK
Registration date : 2009-07-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by nabilah_syahidah on Thu Aug 06, 2009 10:26 am

salam..erm kat sini harap sgt sesape leh beri tunjuk ajar pd sy,tips atau apa saje yg dpt membantu sy menguasai bhasa arb semaksimum mungkin dlm masa setahun,,
sy plajar dip.usuluddin tp kna ambil asasi arab setahun coz tiada asas arab,sy bekas pelajar convent,,sy dapati cara atw kaedah blajar bhasa inggeris bnyak bezanya dan tidak boleh di guna pkai kesemuanya..
ya la mane boleh sama lau tak nape allah turunkan al-quran dlm bhasa arab...subhanallah... Smile

nabilah_syahidah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 4
Age : 25
Lokasi : IPOH PERAK
Registration date : 2009-07-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by nabilah_syahidah on Thu Aug 06, 2009 10:39 am

zulzul14

nabilah_syahidah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 4
Age : 25
Lokasi : IPOH PERAK
Registration date : 2009-07-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Sat Aug 15, 2009 9:31 am

wslm
nabilah,

banyak cara dan tips untuk belajar bahasa arab.
dalam forum ini pun, kalau nabilah cari dalam topic2 yang dibincangkan, mungkin ada dah disebut.

pada saya, mulakanlah dengan bahan yang paling diminati/disukai
secara psikologinya, ia akan mendorong untuk bergerak lebih maju ke hadapan

ada yang suka untuk mula dengan perbualan
ada yang suka baca teks akhbar
cerita
nahu
dsb...

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by kembara on Wed Sep 02, 2009 11:57 pm

salam perkenalan dari saya. salina ahli baru.

kembara
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2009-09-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Thu Sep 03, 2009 7:45 am

ahlan wa sahlan biki
selamat berkembara

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by azie217 on Tue Oct 27, 2009 3:14 pm

ASSALAMUALAIKUM..
AHLAN WA SAHLAN..
ANTA, KAIFAHALUK?
ISMI azie217
AS KUNU FI BANGI (btul ker..?)

azie217
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Registration date : 2009-10-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Wed Nov 11, 2009 2:59 pm

wslm wm wb
ahlan bik
sahih
ma qultihi sahih

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by SeriSerodja on Sun Nov 15, 2009 8:56 pm

Ahlan Wa Sahlan
Ismi SeriSerodja
Ana tholibah Fi Jamiah UITM
Kaifa haluka ?

SeriSerodja
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 14
Lokasi : Hulu Langat
Registration date : 2009-07-07

View user profile http://seri-serodja.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Tue Nov 17, 2009 5:35 pm

Ahlan bik
Ana mudir al-muntada (admin)
alhamdulillah, bikhayr
natamanna laki waqtan mumti`an ma`ana

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

ismi...

Post by ceriterahamba on Wed Nov 18, 2009 4:17 pm

Assalamualaikum ya ustaz.??

ismi wan abd aziz
ana masrurun jiddan bita'arufi bik'

hehe.. betul ke tu ustaz..?
BAGUS! bagus ada forum macam ni...
boleh la orang rabun arab macam saya ni belajar.. banyak tips-tips yang bagus di sini..

~~al lughatul arabiyyah, lughatul Quran wa lughatul Jannah~~

ceriterahamba
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Lokasi : Serdang + Manir
Registration date : 2009-11-18

View user profile http://www.ceriterahamba.blogspot.com

Back to top Go down

Salam...

Post by Gee Hassan on Wed Feb 24, 2010 7:51 pm

Assalamualaikum Ustaz,

saya baru jer joint forum ni...saya tak de basic bahasa arab...semuga Ustaz dapat membantu...

terima kasih..

Gee Hassan
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Registration date : 2010-02-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Sun Mar 07, 2010 11:59 pm

wslm wm wb
ahlan wa sahlan

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Assalamualaikum..

Post by nur kasih on Mon Mar 08, 2010 11:13 am

Salam..
Salam perkenalan dr ana..
Smile

nur kasih
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2010-03-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Mon Mar 08, 2010 11:05 pm

ahlan

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by jamaluddin_arabi on Sat Mar 20, 2010 3:32 pm

assalamualaikum wwt...hamba orang yang baru...bhsa arab tak pandai sangat...harap2 ALLAH bagi mudah hmba blajar...

jamaluddin_arabi
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2010-03-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by wani nene on Mon Mar 22, 2010 1:12 pm

assalamualaikum...
salam perkenalan,salam semalaysia~ Wink
maaf ustaz,saye x dpt hantar details.x bole reply msg inbox.msg y di sent hanye pergi ke outbox.dah try 3 kali.bagaimana?

wani nene
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Registration date : 2010-03-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Sat Mar 27, 2010 3:01 am

wslm wm wb
Minggu lepas baru ni saya sangat sibuk.
Inbox pun dah penuh.
So sekrang dah ada ruang, boleh resend semula msg anda.
Ahlan wa sahlan

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Salam Ta'aruf

Post by yusaini on Fri Apr 02, 2010 11:13 am

Assalammualaikum ustaz
ana mohd yusaini
ana min KL.
ana muhandisun fi JKR

ahlan wasahlan wa marhaban bikum

yusaini
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 10
Age : 32
Lokasi : BANDAR SERI PERMAISURI, KUALA LUMPUR
Registration date : 2010-03-30

View user profile http://www.yusaini.com/affiliate

Back to top Go down

almusyariku aljadidu

Post by lie79 on Wed Apr 14, 2010 8:46 am

salam perkenalan
ana ruzaili min subang jaya Smile

lie79
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Age : 37
Lokasi : Subang Jaya
Registration date : 2010-04-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Fri May 28, 2010 12:14 am

ahlan wa sahlan

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

salam....

Post by tipah_laling on Mon Jul 19, 2010 2:37 pm

salam, tuan...

bagus sangat sebab ader forum n website belajar bahasa arab ni..saya sekarang belajar di uitm shah alam, degree in information management..i have to take arabic language for this semester, and for your info, i have no basic in this language..but i know to read quran, and i can write/ read jawi as well...the only problem is, arabic...so, please help..tq.. Cool

tipah_laling
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Salam.

Post by MohdFitri on Sun Jul 25, 2010 6:24 pm

saya mohd fitri. bru join forum ini. semoga ustaz dpt membantu sya.
tipah laling, lecturer yg ajar arab kt uitm nma apa?
bpa sdra sy lecturer arab kt uitm shah alam.

nways, salam perkenalan semua..

MohdFitri
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2010-07-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by Atiq on Sun Sep 19, 2010 6:22 pm

..السلام عليكم
Saya atiqa, budak baru di sini. Pernah belajar b.Arab masa d sekolah menengah tapi dah ingat2 lupa.. Mujurlah saya jumpa laman web ni utk memperbaiki dan belajar semula b.Arab...Mudah2an bole membantu saya utk menguasai b.Arab dengan lebih baik lagi..InsyaAllah.. Very Happy

Atiq
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Age : 25
Lokasi : Kota Bharu
Registration date : 2010-09-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by alyacomel on Fri Sep 24, 2010 9:19 pm

Assalamualaikum. nama saya nor alya natasya binti bidin. saya masih lagi belajar di sekolah menengah al nahdhzah. saya ingin untuk memperbaiki bahasa arab saya. di sekolah pon saya takot untuk berkomunikasi dengan kawan kawan dalam bahasa arab. takot kawan ejek. lagipon saya tidak mempunyai kawan yang ingin berkomunikasi arab bersama saya. saya harap dengan forum ini dapat menambah vokeb arab n menambah keyakinan saya untuk berkomuniksi dalam arab dengan lancar dan dapat memahami uslub arab itu sendiri

alyacomel
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2010-09-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by ana asif on Sat Dec 18, 2010 11:01 am

Assalamualaikum ..ustaz dan kekawan..
ana pun baru mahu belajar bahasa arab..kena start dr bawah ni ..harap semua dpt membantu ana..insyaAllah..^^ syukran jiddan

ana asif
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Registration date : 2010-12-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by delima merah on Tue Mar 22, 2011 6:35 pm

Assalamualaikum ustaz n kwn2..

sy sudah bekerja ttp amat brminat utk bljr b.arab w/pun x prnh bljar dr mana2 sekolah sblum ini..mksudnya sy xde basic lgsung dlm b.arab ni..tetiba tringat utk bljr mlalui internet so sy trjumpa website ni..dihrpkn ustaz n tnaga pngajar yg lain dpt mmbantu sy.. Smile segala bntuan dan tunjuk ajar dr pihak ustaz didahului dgn ucapan brjuta-jutaan t.kasih..hanya Allah yg dpt mmbalas segala jasa kalian..insyaallah

delima merah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2011-03-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by azharassyurtiy on Thu May 05, 2011 12:06 am

اهلا

azharassyurtiy
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 21
Registration date : 2011-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by nuwairah11 on Sat Jul 16, 2011 6:27 pm

adakh ruang forum ini masih aktif?

nuwairah11
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Age : 30
Lokasi : Sandakan @ KL
Registration date : 2011-07-16

View user profile http://nikmatsyukur.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by anisah on Mon Oct 03, 2011 2:47 am

salam, ukuwah fillah..gembira ana dpt join mari belajar bahasa arab ni.. Very Happy nk mantapkan bhsa arab..^^

anisah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Registration date : 2011-10-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by mazuki on Tue Dec 13, 2011 12:35 am

السلام عليكم،

أنا جديد هنا.. فرصة سعيدة يا جماعة وبارك الله فيكم

mazuki
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Age : 43
Lokasi : Kota Kinabalu, Sabah
Registration date : 2009-02-09

View user profile http://www.abqarie.com/

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by ishikawa on Tue Dec 20, 2011 3:34 am

ASSALAMUALIKUM SEMUA
saya newbies dalam forum ini .
diharap semua memberi tunjuk ajar
selamat berkenalan ya .

ishikawa
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Registration date : 2011-12-20

View user profile

Back to top Go down

salam perkenalan buat semua

Post by mujahidah hidayah on Sat Feb 18, 2012 1:04 pm

saya hidayah, Smile ...mohon bantuan dari semua untuk kita sama-sama mempelajari bahasa kalam Allah ini. salam perkenalan dan salam mujahid dari saya... Very Happy

mujahidah hidayah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2012-02-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by Jannah Firdausi on Fri Feb 24, 2012 10:32 pm

Assalamualaykum jami'an..

Alhamdulillah ala kulli hal,jumpa juga group yg membolehkan sy berinteraksi dalam bahasa arab..

arju min kunna tu'alimni billughatul arabiyyah jayyidah.. Surprised

Jannah Firdausi
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2012-02-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by ahlamraniya on Wed Apr 04, 2012 9:39 pm

salam ukhwah dari sy..sy ahli baru dlm forum ni..harap dpat bljar dn dpat manfaatkan ilmu dr shabat forum semua..jazakallah khairan..Smile


Last edited by ahlamraniya on Wed Apr 04, 2012 9:40 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : typing error)

ahlamraniya
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Age : 25
Lokasi : subangjaya
Registration date : 2012-04-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by LUKLUK on Sun Nov 11, 2012 4:08 am

السلام عليكم أنا الطالبة الجديدة، أفرح لقاء هذا الموقع.
أريد أتعلم و أتكلم هذه لغة بجيدSmile)
Surprised !!سعيدة جدا
[right]

LUKLUK
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2012-11-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by Ummi A'qil on Fri Dec 14, 2012 12:46 am

Assalamualaikum..

Salam ukhwah.. Saya Saadah. Da lame tinggal BA nie.. ingat cket2 jer.. sayang sgt2..

Ummi A'qil
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2012-12-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by nur baizura abdullah on Tue May 14, 2013 4:30 pm

assalamualaikum...nma sy nur baizura.. Very Happy ..sy nk tnya apa mkna nma baizura dlm islam?

nur baizura abdullah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2013-05-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by NizwanOthman on Wed Jan 29, 2014 1:37 pm

Assalammualaikum..

Kaifa Haluka Admin Zulismail..

baru je join..minat sangat nak belaja bahasa Arab ni..

even tak pernah ada langsung background mempelajari bahasa Arab..

harap sedikit sebanyak boleh belajar dari forum ini..

Jazakallahu Khaira Katsiran

NizwanOthman
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2014-01-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by Sponsored content Today at 10:14 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum