Salam perkenalan dari saya - admin

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Thu Mar 20, 2008 3:37 pm

Salam semua...

Saya Muhd Zulkifli bin Ismail, salah seorang dari tenaga pengajar bahasa Arab di FBMK, UPM.
Saya adalah admin forum ini.

Background:
BA: Jordan
MA: UKM
PhD: UIAM - sedang menyiapkan thesis

Cara untuk menghubungi saya:
1. Dengan membuat post di dalam forum ini. Semua ahli forum boleh melihatnya.
2. Sekiranya anda perlu berinteraksi dengan saya tanpa dilihat oleh ahli-ahli yang lain, gunakan PM (private message), caranya:
klik sahaja di sini atau, secara manualnya:

- click pada 'Memberlist' pada menu utama di bahagian atas forum
- cari username saya (zulismail)
- cari 'private message' di bahagian hujung sebelah kanan dan klik pada icon yang ada di situ.
-
Taipkan mesej anda dan send. Mesej anda akan terus ke inbox saya, dan tidak akan tertera di mana-mana di dalam
forum ini.


3. atau boleh hubungi saya melalui email atau sms.

Mungkin bukan saya seorang yang akan membantu anda dalam mempelajari bahasa Arab di forum ini, saya akan mempelawa rakan-rakan lain Melayu dan Arab untuk sama-sama membantu

Semoga antum dapat yang terbaik Insha Allah
Selamat berforum


Last edited by zulismail on Mon Mar 31, 2008 1:18 am; edited 4 times in total

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

salam

Post by Qusyairy Chan on Sun Mar 23, 2008 11:50 am

my name siti rahayu, flower flower
from muar johor
i'm starting learning arabic since 6 years old
tadika PASTI Muar
but,until now i cannot speak arabic fluently
i think it is becouse there's no environtment of arabic
and because of shy of using this language.
shy? why shy? maybe
a lack of vocab that i have Sad

Qusyairy Chan
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 163
Age : 31
Lokasi : between heaven
Registration date : 2008-03-23

View user profile http://qusyairychan.blog.friendster.com/

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Sun Mar 23, 2008 10:05 pm

untuk repair post, tak perlu quote dan repost semula
just click edit...

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Salam Taaruf

Post by shauqi on Tue Mar 25, 2008 11:24 am

Assalamualaikum...
Salam Taaruf untuk pencinta Bahasa Arab.
Untuk mengetahui maklumat tentang saya, sila layari:
www.ustazshauqi.blogspot.com

shauqi
Moderator
Moderator

Number of posts : 154
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Tue Mar 25, 2008 11:27 am

Untuk pengetahuan ustaz shauqi...

di dunia siber ni ada istilah SPAM.. atau SCAM

sekiranya dalam post kita, ada kita iklankan site kita ke, atau blog kita ke.. dia macam SPAM la..
sesetengah forum akan delete post macam ni

kebiasaannya, kita letak link kita dalam signature

pegi kat [profile] lepas tu cari [signature], then letak situ apa sahaja iklan atau kempen kite

sebagai denda, enta diberi gambar 'buaya' kat avatar enta..
kalau enta boleh ubah avatar tu, maknanya enta tau la cara nak adjust profile..
(denda sambil belajar) tongue

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

salam berkenal

Post by quratul aini on Fri Mar 28, 2008 1:16 pm

sy..dah send msj kat ust..
smt maju jaya..

quratul aini
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 29
Age : 34
Lokasi : klate
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

salam perkenalan

Post by dedy on Sun Mar 30, 2008 2:44 pm

فرداسdedyاسمى
salam kenal!!!
سكرن

dedy
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Registration date : 2008-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Sun Mar 30, 2008 3:39 pm

ِأهلا وسهلا
selamat datang dedy..
andai tidak keberatan, silakan berikan saya maklumat tentang diri anda..
'private message' saja kepada saya, caranya klik di sini: send private message to admin

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by iman nasuha on Mon Mar 31, 2008 12:39 am

salam ta`ruf dr ana..
ukhwah fillah..

iman nasuha
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Registration date : 2008-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Mon Mar 31, 2008 1:17 am

ahlan wa sahlan biki

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

salam perkenalan

Post by nasuha on Sat Apr 05, 2008 12:52 pm

assalamualaikum...
ustaz saya solehah, mm, tertarik dengan forum terbaru yg sedang ustaz usahakan.. saya kagum dengan ustaz dalam kesibukkan menyiap phd sempat lagi buat forum ni... terima kasih yer ustaz atas semangat yg diberikan tempoh hari, alhamdulillah sekarang saya semakin yakin menempuh hari mendatang tanpa husna .... so final dah dekat... doakan kami semua yer ustaz. Very Happy

nasuha
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Age : 30
Registration date : 2008-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Sat Apr 05, 2008 12:57 pm

wa'alaikumussalam wm wb
ahlan wa sahlan..

moga semuanya baik-baik selalu..

Insha Allah, Allah SWT berikan yang terbaik untuk kita
selamat maju jaya dunia dan akhirat

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by balqist on Sat Apr 05, 2008 3:05 pm

assalamualaikum
saya budak baru
kalau salah tlg tunjukkan Very Happy

balqist
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Age : 31
Lokasi : Perlis
Registration date : 2008-04-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Sat Apr 05, 2008 3:23 pm

ahlan wa sahlan biki..

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zinnirah on Thu Apr 17, 2008 4:30 pm

Assalamualaikum..
Saya adalah bekas pelajar FBMK-UPM (b.Arab).. tetapi sudah lama tak practice b.arab sbb skrang bekerja dlm bidang admin.. diharap melalui forum ini akan membantu sy untuk refresh ape yg penah dipelajari.. Mohon jasa baik dan keprihatinan daripada mua'llimun dlm forum ini utk membantu..
Syukran,wassalam

zinnirah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Age : 34
Lokasi : Selangor
Registration date : 2008-04-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Thu Apr 17, 2008 6:22 pm

Ahlan wa sahlan, zinnirah...

Memang forum ini adalah terbuka untuk semua..
dan lebih2 lagi zinnirah adalah bekas student Arabic di UPM, maka adalah lebih dialu-alukan lagi..

jangan segan untuk bertanya soalan atau turut serta mengirim komen dan ayat..

moga mendapat manfaat yang baik dari forum ini

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by badrul on Tue Jun 10, 2008 4:11 pm

salam perjuangan...

alhamdulillah, bertemu juga dengan forum yang membicarakan tentang bahasa arab dengan khusus di alam maya ini. syukran atas usaha gigih ustaz2 yang berkenaan... Very Happy

badrul
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 5
Age : 29
Registration date : 2008-06-10

View user profile http://shoutulhaq.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Thu Jun 12, 2008 12:23 pm

Ahlan wa sahlan badrul..
moga dapat bersama berkongsi manfaat bahasa Arab

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by Taufik Yahya on Wed Jul 16, 2008 8:43 am

Assalamu'alaikum Wr. Wb. Saya, Taufik Yahya, saya seorang ayah dengan 3 anak, 2 perempuan dan 1 lelaki. Saya bekerja sebagai pegawai negeri Pemerintah Daerah Jakarta (employee of Jakarta local government) di Indonesia, tetapi saya, isteri dan anak-anak saya tinggal di Bekasi, Jawa Barat , Saya berharap dengan mengikuti program bahasa arab di web site ini, saya dapat menambah dan meningkatkan kemampuan saya berbahasa arab. Amin...

Taufik Yahya
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2008-07-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Wed Jul 16, 2008 10:33 am

Ahlan wa sahlan bika
moga mendapat manfaat yang baik dari forum ini

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by abid21 on Fri Aug 08, 2008 11:20 pm

salam alayk...
ana abid, ahli br dlm forum nie...
sronoknya bila jumpa website ni...
mdh2an dpt mningktkn lg kefasihan ana dlm brbahasa arb ni...
trutama skli bila brcakp... Smile
sila beri tunjuk ajar...

furshoh sa'idah...

wassalam

abid21
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 7
Age : 28
Lokasi : Malaysia
Registration date : 2008-08-08

View user profile http://bidmie-21.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Sat Aug 09, 2008 5:38 pm

w'slm wm wb..

ahlan wa sahlan bik

moga sama-sama dapat manfaat

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by Ana on Tue Aug 19, 2008 3:06 pm

Salam,
Saya Ana. Ahli baru jgk dlm forum ni.
Saya dulu belajar kat UKM (Pengajian Islam) tdk banyak menggunakan bahasa Arab hatta rujukan sekalipun.
Di sebabkan masa terluang, saya ingin blajar bercakap b.Arab.
Semoga saudara sekalian dapat membantu saya bercakap dlm B.Arab.
Salam perkenalan dari saya.
Wassalam.

Ana
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2008-08-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Fri Aug 22, 2008 12:40 pm

Ahlan wa sahlan biki..
moga Ana dapat manfaat dari forum ini

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by nurwafa on Tue Sep 02, 2008 8:30 am

Asalamualayik.....

ana baru belajar mengenal bahasa arab sejak convert dua tahun yang lalu, coz nak mengenal lebih dalam bahasa Al-quran

InshyAllah, moga sama-sama mendapat lebih bnyak manafaat dalam forum ni.. Alhamdulillah.

Wasalam.

wafa'

nurwafa
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Age : 37
Lokasi : shah Alam selangor.
Registration date : 2008-08-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by joesniper on Tue Sep 02, 2008 2:55 pm

salam alaykom wa rahmatullahi wa baraqath ya ustaz wa ahlul musyawarah !

ana tolibun jadid fi hazal musyawarah

adrus allughatul arabiyyah fi madinaharabic.com kathiran

ana malaziyun aqra' alllughatul malayuwiyah min selanjoor

uhibbu adrus allughatul arabiyyah min haza musyawarah

joesniper
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Registration date : 2008-08-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Wed Sep 03, 2008 6:29 pm

ahlan wa sahlan bik fi haza al-muntada
natamanna lak al-istifadah minhu

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by al-qurawi on Sun Sep 07, 2008 12:58 pm

assalamualaikum w.b.t.

apa khabar ustaz? ana muhammad zahri bin abdul karim, pelajar eksekutif arab sem 9.

latar belakang pendidikan>

2001 - 02 : maahad tahfiz al-munawaarah, hulu klang, selangor.

2002 - 04 : kolej dar al-hikmah : diploma pengajian syariah islamiah

habi : membaca dan memikir.

al-qurawi
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2008-09-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by as_ashikin on Thu Oct 30, 2008 9:14 am

assalamualikum...

khaifa haluka ya ustaz? ana baru je join forum nie...arju minkum li tusai'idi fi durus lughatul arabiah wa kalim lughatu arabiah jaidan insyaalah...

as_ashikin
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Age : 32
Registration date : 2008-10-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Thu Oct 30, 2008 1:49 pm

wa`alaikumussalam wm wb..
ahlan wa sahlan bik..
bidayah jaiyidah, alhamdulillah..


as_ashikin wrote:assalamualikum...

khaifa haluka ya ustaz? ana baru je join forum nie...arju minkum li tusai'idi fi durus lughatul arabiah wa kalim lughatu arabiah jaidan insyaalah...

mungkin begini lebih baik:
arju minkum an tusa`iduni fi ta`allum al-lughah al-`arabiyyah wa mumarsatiha

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by sakinah imaniyyah on Wed Nov 26, 2008 11:53 am

slm alaik..
alhmdulillah jmpa website ni,
mg2 ia mmudahkn ana untk mnguasai
arbc ni,insyaAllah...
~ syukran to Admin..

sakinah imaniyyah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Age : 28
Lokasi : trganu
Registration date : 2008-11-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Wed Nov 26, 2008 12:59 pm

wslm wm wb...

ahlan wa sahlan

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

salam taaruf

Post by hanamichi on Tue Jan 06, 2009 7:39 pm

salam saudara admin..
saye memang asas 0, asas sekolah rendah memang tak boleh dikiralah rasanya. dah lama tertinggal. macam mana saya nak bermula?

hanamichi
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2009-01-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Wed Jan 07, 2009 6:40 pm

wslm wm wb.
ahlan wa sahlan...

Alhamdulillah, ada juga asasnya, walaupun sekolah rendah.

Mulakan dengan apa sahaja cara atau bahan, asalkan kita rasa sesuai, serasi dan seronok.

dari situ, mudah kita melangkah selangkah demi selangkah kerana permulaan kita tadi membuatkan kita lebih seronok untuk maju ke hadapan.

tentang bahan, cari sahaja apa2 yang ada sama di pasaran, atau online (seperti di http://www.fatwa-online.com/downloads/dow002/index.htm)

Ada juga yang mulakan dengan menghayati ayat2 al-Quran dan hadith, ada yang berkawan dengan orang arab..

pendek kata apa sahaja yang mampu membuatkan kita rasa seronok untuk maju ke hadapan, bukan sebaliknya Smile

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by shamdca on Wed Feb 04, 2009 8:22 am

Assalamualaikum...
SAya ahli baru di laman ini salam perkenalan untuk semua........... Laughing

shamdca
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2009-02-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Mon Feb 09, 2009 11:04 pm

Wa'alaikumussalam wm wb..
ahlan wa sahlan

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by naurah on Sun Mar 01, 2009 6:46 pm

Assalamualaikum...

salam ukhuwah dr sy...sy bru sja join forum...I'allah moga2 sy dapat mempelajari bahasa arab ini dengan baik...aaminn

naurah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Age : 30
Lokasi : utara
Registration date : 2009-02-27

View user profile http://www.naurahsaqinah.blogspot.com

Back to top Go down

Assalamualaikum

Post by naurah on Sun Mar 01, 2009 6:50 pm

Alhamdulillah sy dpt join forum ni yg byk memberi sy input ttg bahasa arab...moga2 sy dpt mempertingkatkan pengetahuan sy dlm bahasa arab ni dgn lbh mendalam lg...i'allah...

naurah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Age : 30
Lokasi : utara
Registration date : 2009-02-27

View user profile http://www.naurahsaqinah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Tue Mar 03, 2009 12:13 am

wa'alaikumussalam wm wb
moga sama-sama mendapat manfaat

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by haqqani on Thu Mar 19, 2009 3:26 pm

alhamdulillah,
ana haqqani (nickname je) br je join forum ni. hrp dpt manfaat sama2.
background:
1995-1999 SMKA Sheikh abd malek (tganu)
2000-2001 matrix melaka
2001-2005 UKM

al an, kerje di kerteh. lame tggal al-arabiyya. hrp dpt tunjuk ajr drp semua.
salam a'laik

haqqani
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Age : 34
Lokasi : kerteh
Registration date : 2009-03-19

View user profile http://suterasongket.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Sun Mar 29, 2009 1:05 pm

ahlan wa sahlan

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by Nazratul on Wed Apr 01, 2009 4:06 am

salam,

saya harap dapat belajar, memperbaiki bahasa arab dan menafaatkan nya

Nazratul
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2009-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by Qusyairy Chan on Wed Apr 01, 2009 4:09 am

salam nazratul...
أهلا و سهلا عليك zulzul14

Qusyairy Chan
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 163
Age : 31
Lokasi : between heaven
Registration date : 2008-03-23

View user profile http://qusyairychan.blog.friendster.com/

Back to top Go down

assalamalaikum...

Post by hassida on Fri Apr 10, 2009 12:43 pm

assalamualaikum...kaifa haluk? heee..saya orang bru kt sini..teringin belajr bahasa arab dengan lbih mndalam..sharap kiter dpt beljr bersma-sama Very Happy

hassida
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Fri Apr 10, 2009 9:37 pm

wslm wm wb
ahlan wa sahlan smua

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by Hanan Nur on Sun Apr 19, 2009 12:42 pm

Assalamualaikum..........

Saya Hanan Nur. Ahli baru dalam forum nie. Salam perkenalan untuk semua.

Hanan Nur
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Registration date : 2009-04-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by Qusyairy Chan on Mon Apr 20, 2009 10:15 pm

salam hannan nur...
ahlan wa sahlan..
patutnya pak ustaz yang reply nie..tapi ana mengepos sbb nak tambah bintang..ha2..
harap hannan nur dapat konsisten dengan forum nie..ahli kita ramai tapi tak ramai yang suka bertanya dan memberikan pendapat..ada pun orang yang sama...
jangan takut untuk memberi sebarang pendapat..sebab kalau pun salah kita dah beri satu ilmu pada orang lain daripada kita diamkan aja kesalahan kita tu...
betul tak pak ustaz..?he2.. ana ni mmg macam nie..dalam kelas dan luar kelas mmg banyak cakap..



Embarassed cheers Razz Laughing zulzul14

Qusyairy Chan
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 163
Age : 31
Lokasi : between heaven
Registration date : 2008-03-23

View user profile http://qusyairychan.blog.friendster.com/

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Tue Apr 21, 2009 1:42 am

ahlan wa sahlan hanan nur....
dan juga qusyairi Smile

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

~akhukum fillah~

Post by imtinan_fannani on Mon May 18, 2009 3:48 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته أصدقائي الأعزاء
سأقدم لكم نفسي
إسمي شريف الدين بن سوحيمي
نادني شريف
عمري في هذه سنة تسعة عشرة سنة
سكنت في ماليزيا بولاية كوالا لمفور لكن الأن أمكث في القنيطرة بالمغرب للدراسة
ادرس في جامعة ابن طفيل تخصص في مسلك الدراسات الإسلامية
لو هناك شخص سألني عن رأيي بالمغرب سأخبره "أعجبني المغرب"
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم لا يؤمن أحدكم حتى يحب لأخيه ما يحب لنفسه
الله يبارك فيكم... أتمنى لكم وقتا سعيدا
الي القاء قريبا

imtinan_fannani
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 2
Age : 26
Lokasi : Morocco
Registration date : 2009-05-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by zulismail on Mon May 18, 2009 4:28 pm



أهلا وسهلا بكم يا أخانا الكريم
سيفيدنا وأهل المنتدى حضوركم ومشاركتكم
نتمنى لكم وقتاً طيباً ومثمراً وأنتم في أقصى بلاد المسلمين



_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan dari saya - admin

Post by Sponsored content Today at 10:14 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum