assalamualaikum...

View previous topic View next topic Go down

assalamualaikum...

Post by aregym on Sun Sep 07, 2008 12:53 pm

salam perkenalan tuk sume... Very Happy

aregym
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Age : 33
Lokasi : pasir puteh,miri
Registration date : 2008-09-07

View user profile

Back to top Go down

Re: assalamualaikum...

Post by aunty on Thu Sep 18, 2008 11:12 am

wassalam..

Aunty pun ahli baru di sini.Semoga semua anakandas dapat membantu aunty sekiranya aunty mengalami kesukaran dalam mempelajari Bahasa Arab.

Syukran ya anakandas..

aunty
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Registration date : 2008-09-18

View user profile

Back to top Go down

Re: assalamualaikum...

Post by sallih on Sat Sep 27, 2008 11:52 am

salam semua..
excited nak belajar bahasa arab ni..hehe.. tapi tak tau nak mula camana..

sallih
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Registration date : 2008-09-26

View user profile

Back to top Go down

Re: assalamualaikum...

Post by zulismail on Sun Sep 28, 2008 5:14 pm

Ahlan wa sahlan semua..

Forum kita ini menyediakan perbincangan tentang bahasa Arab, dan membantu dalam menjawab mana2 masalah dalam bahasa Arab insha Allah.

untuk mempelajari bahasa Arab secara lebih bersistematik, memang memerlukan modul atau bahan2 yang bersesuaian untuk mendapat progres yang baik.

namun begitu, insha Allah, kami di sini akan cuba sedaya mungkin untuk membantu sesiapa yang berminat dalam penguasaan bahasa Arab.


sallih wrote:salam semua..
excited nak belajar bahasa arab ni..hehe.. tapi tak tau nak mula camana..

kepada akhi sallih, dan kawan2 yang mempunyai soalan yang serupa, mungkin saya cadangkan dengan mendapatkan apa2 bahan yang ada di pasaran dan mudah untuk difahami. Lepas tu boleh berbincang bersama2 di forum ini.

bahan percuma pun boleh, boleh download dari internet.
cth: http://www.fatwa-online.com/downloads/dow002/index.htm
buku "((Lessons in Arabic Language)) - Book 1; [as taught at the Islaamic University of Madeenah]" sedang saya gunakan untuk mengajar di sebuah masjid di serdang. kelas anjuran JAIS.

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: assalamualaikum...

Post by sallih on Mon Sep 29, 2008 7:09 am

terima kasih atas maklumbalas ustaz,
ust mengajar di masjid serdang?di UPM ke?adakah penyertaan dibuka utk umum? sudah ditahap manakah kelas pengajian ust skrg?

sallih
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 3
Registration date : 2008-09-26

View user profile

Back to top Go down

Re: assalamualaikum...

Post by zulismail on Mon Sep 29, 2008 9:16 am

ya, dekat UPM.
Cumanya kelas tu bukan saya yang kelolakan, saya cuma mengajar. Ia kursus under JAIS, ada sijil dan sebagainya. mereka belajar bukan sahaja bahasa Arab, tetapi pelbagai subjek lain, mengikut sistem semester.

Kalau hendak mengambil maklumat, barangkali boleh merujuk pihak JAIS.

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: assalamualaikum...

Post by rasyazana on Tue Oct 07, 2008 12:43 pm

Salam..
salam muhibbah... Very Happy

rasyazana
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 16
Age : 32
Lokasi : putrajaya
Registration date : 2008-10-07

View user profile

Back to top Go down

Re: assalamualaikum...

Post by zulismail on Wed Oct 08, 2008 11:49 am

wslm am ab.
ahlan wa sahlan

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: assalamualaikum...

Post by Sponsored content Today at 3:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum