Himpunan link ke bahan-bahan flash arab&Islamic (audio-video-teks)

View previous topic View next topic Go down

Himpunan link ke bahan-bahan flash arab&Islamic (audio-video-teks)

Post by zulismail on Mon Apr 14, 2008 8:40 am

Salam...

berikut adalah himpunan link ke bahan-bahan flash arab (audio-video-teks)
mungkin anda kena download dulu dan unzip
sekiranya anda tidak dapat melihat (atau run) file flash ini, kemungkinan anda tidak ada flash player


Himpunan flash Arab berunsurkan Islam:
http://tootshamy.com/thumbnails.php?album=99 - مكتبة الفلاشات الاسلامية

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

al-Quran dalam bentuk flash

Post by zulismail on Wed Apr 16, 2008 1:36 pm

Anda boleh membaca al-Quran dalam bentuk flash.. menarik!

klik:
http://www.quranflash.com/en/quranflash.html

website utama, ada link untuk download, dll
http://www.quranflash.com/

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Himpunan link ke bahan-bahan flash arab&Islamic (audio-video-teks)

Post by fairus on Wed Apr 16, 2008 5:47 pm

assalamualaikum.sy dh buka flashquran tu tp x blh buka cover, so x blh tgk isi alquran.knp??????

fairus
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 27
Registration date : 2008-04-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Himpunan link ke bahan-bahan flash arab&Islamic (audio-video-teks)

Post by zulismail on Wed Apr 16, 2008 6:57 pm

Wa'alaikumussalam wm wb..

Fairus dah cuba gerakkan mouse ke gambar mushaf tersebut? cuba bawa mouse ke hujung bucu mushaf dan click dan tarik, macam kita hendak membuka helaian buku, atau cuba click pada no. juz yang ada di bahagian atas, atau click pada 'more options', atau apa sahaja yang boleh di click untuk membiasakan diri kita dengan software ini..

Ada beberapa kemungkinan kenapa kita tidak dapat nak buka program yang berasaskan flash ini.

1) tidak install software flash.. kalau tidak ada flash player, memang tidak boleh 'run' program yang berasaskan flash
boleh download dari sini:

http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash
atau cari di site: http://www.adobe.com/shockwave

atau
http://www.softwarepatch.com/internet/flash.html

so, perlu install dulu

2) sesetengah browser, macam firefox, telah set kan supaya diblock program seperti ini. Perlu tengok di bahagian internet options pada browser, sama ada Internet Explorer atau yang lain2nya.

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Himpunan link ke bahan-bahan flash arab&Islamic (audio-video-teks)

Post by ibtisam on Thu Apr 17, 2008 3:23 pm

salam....

saya dah tgk quranflash nie.mmg menarik...ade x yg skli dgn terjemahan? Smile

ibtisam
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 4
Registration date : 2008-03-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Himpunan link ke bahan-bahan flash arab&Islamic (audio-video-teks)

Post by zulismail on Thu Apr 17, 2008 6:27 pm

w'salam..

sebenarnya ada bahagian yang bersekali dengan terjemahan, tetapi dalam bahasa Inggeris dan Arab..

caranya:

1) klik pada 'booktype'
2) pilih mushaf yang ada tafsir atau translation..


kalau nak tengok yang ada terjemahan ke BM, cuba tengok dalam forum ini, di bahagian pautan-pautan lain

atau klik di sini untuk terus ke forum yang berkenaan:
http://arabic.goodforum.net/pautan-penting-essential-links-bahan-bahan-dalam-bahasa-arab-islamic-resources-dan-lain-lain-f11/links-kepada-islamic-resources-sumber-sumber-islam-dalam-internet-t133.htm

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Himpunan link ke bahan-bahan flash arab&Islamic (audio-video-teks)

Post by egyptboy on Sun Feb 08, 2009 8:38 am

mmg bermanfaat quran flash ni..syukran ustaz.. Very Happy first time jumpa yg camni biasa bentuk jpg je..syukran.. Wink

egyptboy
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 13
Age : 29
Lokasi : egypt
Registration date : 2009-02-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Himpunan link ke bahan-bahan flash arab&Islamic (audio-video-teks)

Post by Sponsored content Today at 3:19 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum