Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

View previous topic View next topic Go down

Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by pelawak on Tue Apr 08, 2008 12:09 am

5 perkara kene elak... No


Makanan pedas

Membuatkan susah nak tidur, hinggalah ia selesai dibakar dalam perut.
Cth: bawang putih, cili dll


Makan malam yang besar

Konsepnya sama, lambat dibakar/cerna.. susah le nak tidur
petang takpe..


Sayuran bergas

elakkan pada waktu malam
cth: kekacang, bunga kobis, brokoli, kubis panjang


Makan dengan gelojoh
silent
makan dengan tenang mengurangkan perut masuk angin - ganggu tidur

Kopi (kafein)

kafein boleh berlegar dalam badan selama 12 jam
cth: kopi, teh, coklat, kola dll



tapi kalau dah memang letak kepala je, terus lelap.. langgar je pantang larang di atas Sleep

pelawak
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 10
Registration date : 2008-03-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by quratul aini on Tue Apr 08, 2008 10:49 pm

satu lagi sebab...
asyik duk kenang kisah2 dulu..lebih2 lagi yang putus cinta.
macam-macam benda fikir...
tapi lau saya susah nak tidor..
saya ambik jer mana2 buku,,,buku sejarah ke @ apa2 buku akademik la..baca kejap je..
emm,tak sampai beberapa minit jer terus lentok.
heheheeee.... Sleep

quratul aini
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 29
Age : 34
Lokasi : klate
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by Qusyairy Chan on Wed Apr 09, 2008 11:21 am

antum ni..tolongla manfaatkan ruangan ini untuk bahasa arab...

Qusyairy Chan
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 163
Age : 31
Lokasi : between heaven
Registration date : 2008-03-23

View user profile http://qusyairychan.blog.friendster.com/

Back to top Go down

Re: Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by quratul aini on Wed Apr 09, 2008 9:11 pm

kat sini ape2 jer boleh...
lau nak yang arab semua..ada kat luar tu...100% arab.
yang terkini tau!!!
daftar jer.k.bye2 Cool

quratul aini
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 29
Age : 34
Lokasi : klate
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by zulismail on Thu Apr 10, 2008 12:39 am

Sebenarnya kategori ini, kategori sembang-sembang dan chit chat umum.. saja pihak admin wujudkan untuk ahli forum bersantai-santaian dalam topik yang pelbagai, tidak terhad kepada isu2 bahasa Arab... kot la penat sangat berbuih-buih mulut cakap arab memanjang.. Razz

cuma harapnya kepada ahli forum, jangan lah memenuhkan ruangan ini sahaja.. Laughing ini bahagian sampingan, bahagian utama yang berkaitan dengan pengukuhan bahasa Arab juga perlukan perhatian antum semua tongue

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by quratul aini on Thu Apr 10, 2008 1:24 am

alhamdulillahhh.....
ada jgak yang sokong ana...
terima ksih bebanyak.. Laughing

quratul aini
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 29
Age : 34
Lokasi : klate
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by dak arab on Fri Apr 11, 2008 9:25 am

hidup bhs arab..حياة العربية

dak arab
Banyak Dah Join
Banyak Dah Join

Number of posts : 44
Lokasi : PANTAI TIMUR
Registration date : 2008-03-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by zulismail on Fri Apr 11, 2008 3:50 pm

biasanya kita sebut:

تحيا العربية

atau

تعيش العربية

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by Baru Belajar on Sun Apr 13, 2008 12:45 pm

Salam...
mcm best je antum semua sembang..

Baru Belajar
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 1
Registration date : 2008-04-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by quratul aini on Sun Apr 13, 2008 1:54 pm

memang best pun..
lau nak join boleh je...

quratul aini
Baru Join Sikit-sikit
Baru Join Sikit-sikit

Number of posts : 29
Age : 34
Lokasi : klate
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by kuntu_jadidah on Mon Apr 14, 2008 9:36 pm

saya join dah..tapi tak prasan lak ruangan ni

kuntu_jadidah
Baru Je Join
Baru Je Join

Number of posts : 6
Registration date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by zulismail on Mon Apr 14, 2008 11:46 pm

ahlan wa sahlan nailofar...
saya cadang nailofar guna nama username yang baru.. sebabnya sama dengan email yang digunakan..

ia tidak menjadi masalah kalau nailofar tidak kisah ahli lain tahu tentang email nailofar. cumanya menjadi kebiasaan di mana2 forum, ahlinya tidak begitu mendedahkan identiti masing2 termasuk email mereka.

kalau hendak kekal dengan username tersebut, tidak menjadi masalah. tetapi kalau hendak tukar, sila klik di sini: http://arabic.goodforum.net/profile.forum?mode=editprofile

dan jangan lupa klik save setelah selesai membuat apa2 perbuahan.. Smile

_________________
Visit My Website

zulismail
Admin
Admin

Number of posts : 659
Age : 42
Lokasi : Selangor, Malaysia
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.zulismail.com

Back to top Go down

Re: Nape susah nak tido.. ni la sebab nye

Post by Sponsored content Today at 1:58 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum